»

Anniken Rådström
Beachvolleybollspelare
»

Anniken Rådström satsar internationellt

2016-09-20

Anniken Rådström sponsrad av Swedemount
Foto: Anniken Rådström Facebook

Anniken Rådström skadade axeln för cirka 1,5 år sedan. Säsongen 2015 spelade hon skadad, vilket naturligtvis inte var hållbart i längden. Under hösten 2015 började Anniken en rehab-period som varande i ungefär 8 månader innan hon kunde börja träna igen.

Under våren 2016 började Anniken träna igen, men höll i rehaben också. I juli spelade hon äntligen sin första turnering på cirka ett år.
– Det kändes otroligt coolt och helt overkligt. Det har varit otroligt tufft att bara kört rehab när det enda man vill är att spela, berättar Anniken för oss.

Turneringen var en Challenger, den näst högsta divisionen i Sverige. Anniken Rådström spelade då tillsammans med sin syster Silje Rådström. Tyvärr åkte de ur i kvarten, men känner sig ändå nöjda med tävlingen.
– Det kändes ändå helt okej med tanke på hur lite jag tränat och framförallt spelat innan, säger Anniken.

Anniken Rådström med syster Silje
Foto: Anniken och Silje Rådström 

I dagsläget tränar Anniken nio gånger i veckan, plus två rehab-pass. Målet är självklart att öka allteftersom.
– Detta är en bra start att börja på med axeln. De har varit väldigt tufft med rehab men det har absolut gjort mig starkare. Nu vet jag att jag verkligen ge allt på beachvolleybollen!
– I höst är planen att öka på med träning och hålla mig skadefri och stark. En del turneringar förhoppningsvis också. Och inom en snar framtid även börja spela en del internationellt, avslutar Anniken. 

«