»

Anniken Rådström
Beachvolleybollspelare
»

Med OS i sikte

2017-02-22

Anniken Rådström
Foto: VF

Anniken Rådström har haft två tunga år där skador har stoppat henne från att tävla. Men nu är den 23-åriga beachvollyspelaren redo att återuppta karriären.

Anniken har även fått en ny partner i göteborgaren Nina Grawender, 29 år. Grawender har tidigare spelade tillsammans med Karin Lundqvist, vilka gjorde en stor OS-satsning. Duon lyckade inte nå hela vägen fram till Rio och har nu gått skilda vägar. Nu ska i stället Rådström och Grawender försöka nå nästa olympiska sommarspel, i Tokyo 2020.

– Det är absolut något vi satsar på, det hade varit hur coolt som helst att få spela OS, då hade vi även blivit det första svenska damlaget som någonsin spelat OS i beachvolleyboll. Men innan dess är flera VM och EM stora delmål på vägen. Det vi fokuserar på nu först är självklart att spela ihop oss, och bli ett etablerat lag på världstouren, säger Rådström i ett pressmeddelande.

Nina Grawender
Foto: Nina Grawender

Nina Grawender är med sina 192 cm en spelare med stor räckvidd, och hon har även stor rutin. Hon har varit landslagsspelare mellan 2013–2016 och har representerat Sverige i OS-kval 2010, 2013, 2014, 2015. Det var naturligtvis en jobbig period under våren och sommaren 2016 när en nästan fyra år lång satsning mot OS i Rio gick i kras.
– Att avsluta satsningen med Karin Lundqvist var givetvis jobbigt. Jag behövde få tillbaka motivationen och tog därför en paus under sommaren. Och det funkade, jag kände verkligen hur suget kom tillbaka. Jag ville ut på världstouren igen och spela mot de bästa, berättar Grawender till volleyboll.se.

När Anniken hörde av sig till Nina och presenterade tanken på att komma ned till Göteborg för att testspela tillsammans var Nina inte sen att säga ja.
– Vi klickade verkligen och kom snabbt överens om att vi kör. Vi satsar mot OS i Tokyo!, säger Nina.
– Det känns väldigt skönt att ha det klart. Nu kan vi börja bygga vidare på allvar. Anniken är ung och lovande och jag tror verkligen att vi kan göra varandra riktigt bra - att vi kan lyckas tillsammans. Enormt inspirerande!

Anniken Rådström, med rötterna i Värmländska Västra Ämtervik, har stora förväntningar på framtiden.
– Det är det jag alltid har velat göra, spela internationellt, men tyvärr så har de inte gått, för jag har varit skadad. Jag vet att de låter klyschigt, men efter den här skadeperioden känner jag mig mycket starkare både mentalt och fysiskt och har insett att jag vill ägna mig åt beachvolleyn många år till.

Anniken kommer nu att åka till Göteborg för att träna med sin nya partner ungefär varannan vecka.
– Under våren 2017 kommer vi att åka iväg på ett längre träningsläger där vi får mycket tid med varandra både på banan och utanför, säger Anniken Rådström.

Anniken Rådström
Foto: Anniken Rådström Facebook

«