»

Eddie Karlsson
Trialförare
»

Eddie 10:e bästa i världen

2015-09-28


Foton: Eddie Karlsson

Vid den sista deltävlingen i Portugal vid Pacos de Ferreira kom Eddie på en åttonde plats. Totalt låg han då 10:a i VM-toppen, en placering som han var besluten att hålla.

Finalen i trial-VM gick i år i Teo nära Santiago de Compostella i norra Spanien. Första dagen blev dock lite besvärlig för Eddie då han oturligt nog hade skadat axeln under ett träningspass dagen innan.

– På första varvet gick det ganska bra och jag låg åtta vid första varvning, trots att jag klippte femmor i många av de svåraste sektionerna. Sedan blev det ont om tid och jag blev stressad och hade problem att lyfta hojen. Till slut blev det en tolfte plats som gjorde att jag ändå kunde förstärka min sammanlagda tionde plats, skriver Eddie på sin webbplats.

Under finalens andra dag låg Eddie först på 10:e plats, men efter ett ändrat domslut blev det en 12:e plats tillslut. Men det räckte ändå för att säkra 10:e placerigen i totalen.

– Jag gick i mål med 84 prick och en tionde plats som ändrades då en domare ändrade sin bedömning och gav mig fem prick men han hade klippt en på mitt kort. Det förlorade jag två placeringar på, men jag kunde ändå klara tionde platsen totalt vilket var årets målsättning, berättar Eddie.

Här näst bär det av till lag-VM i Tarragona för Eddie Karlsson.
 

«