»

Eddie Karlsson
Trialförare
»

Full gas för Eddie i SM och VM

2017-06-20

Eddie Karlsson

Nu är det full gas som gäller för Eddie Karlsson. SM- och VM-tävlingarna avlöser varandra och han klättrar nu stadigt uppåt i världsrankningen.

Årets första och andra SM-tävlingar gick av stapeln 6-7 maj i Kinna och Kungsbacka. Vid första deltävlingen blev resultatet 1 prick på 30 körda sektioner. Eddie slutade då som segrare. Den andra deltävlingen gick i Kungsbacka och resultatet blev där också 1 prick.
– Något jag är nöjd med. Slutade som etta där också. Jag vill tacka Kinna MK och Kungsbacka TK för ett bra arrangemang och trevligt bemötande, skriver Eddie Karlsson på sin blogg.

Den 14:e maj var det dags för första VM-deltävlingen. Destinationen var Camprodon, Spanien. Eddie slutade här på en 15:e plats. Andra och tredje VM-deltävlingen gick den 27-28 maj, denna gång i Motegi, Japan. Här klättrade Eddie upp till 14:e plats.
– Nya hojen är redo och det känns väldigt bra. Tävlingen går i Camprodon straxt utanför Barcelona i Spanien. Kommer nog bli en hal tävling med mycket lera, skriver Eddie på sin blogg.

Eddie Karlsson's nya trail-cykel

Eddie Karlsson fick sedan styra kosan hemåt den 4:e juli för den tredje SM-deltävlingen i Finspång, där han stod segrande överst på pallen.
– Bästa av allt när man kör på hemmaplan är att ha sina bästa kompisar som står och vrålar i skogen varje gång man nollar en sektion. Stort tack till alla sponsorer, familj och vänner som gör att jag kan fortsätta, säger Eddie.

Redan den 18 juni var det dags igen för VM-deltävling fyra i Sant Julia, Andorra. Eddie fortsatte att klättra uppåt i resultaten och knep 13:e platsen.

Efter fyra deltävlingar ligger Eddie Karlsson på 17:e plats på den totala rankinglistan. Överst på listan finner vi den meriterade Toni Bou. Nu står den femte VM-deltävlingen på tur efter midsommar. Resmålet blir då Lourdes, Frankrike. Kampen går vidare.

2017 FIM TRIAL OVERALL RANKING

1. Toni BOU,  ESP   
2. Adam RAGA,  ESP
3. Jeroni FAJARDO,  ESP
4. Takahisa FUJINAMI,  JPN
5. Albert CABESTANY,  ESP   
6. Jaime BUSTO,  ESP   
7. James DABILL,  GBR
8. Jorge CASALES,  ESP
9. Franz Xaver KADLEC,  DEU
10. Arnau FARRE,  ESP
11. Matteo GRATTAROLA,  ITA
12. Miquel GELABERT,  ESP
13. Jack PRICE,  GBR
14. Kenichi KUROYAMA,  JPN
15. Benoit BINCAZ,  FRA
16. Oriol NOGUERA,  ESP
17. Eddie KARLSSON,  SWE
18. Alexandre FERRER,  FRA
19. Fumitaka NOZAKI,  JPN
20. Loris GUBIAN,  FRA

«