»

Eddie Karlsson
Trialförare
»

Nordisk mästare – igen!

2016-08-29

NM guld för Eddie Karlsson

Vid det nordiska mästerskapet visade Eddie återigen vem som är nordens vassaste åkare. NM-guldet är nu Eddie’s för femte året i rad! 

Årets NM gick av stapeln i Jyväskylä, Finland, den 20-21 augusti. Banan mätte 3 km och bestod av 12 sektioner, vilket kördes tre varv. Eddie sopade banan med sina totalt 6 poäng, hela 42 poäng tillgodo till norsken Ib Andersen på andraplats!

Eddie har inte legat på latsidan under sommaren. Under juli gick den elfte VM-deltävlingen i Comblain au Pont, Belgien, samt tolfte och trettonde VM-deltävlingen i engelska Penrith. Vid tävlingen i Belgien slutade Eddie 8:a, och under de engelska tävlingarna 9:a och sedan 8:a. Eddie ligger nu på en 7:e plats i VM-totalen.

Eddie Karlsson Credit IM/g2fmedia.com
Foto: Credit IM/g2fmedia.com
Copyright notice © Andy GREIG/ G2F Media
Contributor Jake Miller

– Jag gillade verkligen tävlingen, vilket gör det så mycket lättare att tävla. Jag gjorde två bra dagar, men gjorde några dumma misstag som troligen kostade mig några rankingpoäng, skriver Eddie efter tävlingen.

– Jag har fått några nya saker till min cykel som gjorde det lättare att köra. Det var min första tävling så det tog tid att få bekanta sig med cykeln, men det blev bättre och bättre så till nästa race jag hoppas att hantera det till 100 procent, fortsätter Eddie.

Eddie deltog även i en annan typ av tävling under sommaren, endurotävlingen Battle of Vikings i Örebro. Tävlingen av uppdelad i två delar, med en inledande prolog för att sätta startordningen inför huvudtävlingen dagen därpå.

– Det är en extremenduro tävling och jag har aldrig provat denna typ av tävling förut. Jag ser verkligen fram emot att prova Honda Montesa 4RIDE, skrev Eddie på sin blogg inför tävlingen.

Prologen för Battle of Vikings gick bra och gav Eddie startnummer sju. Tävlingen slutade med en 11:e plats av totalt 141 startande. Strålande resultat för en rookie i sammanhanget. Här kan du se ett filmklipp från tävlingen. 

Vi på Swedemount gratulerar Eddie Karlsson till hans femte NM-guld!

Resultat Nordic Championship 2016

1. Eddie Karlsson SWE,  Montesa,  6 poäng (1, 2, 3)
2. Ib Andersen NOR, Beta, 48 poäng (18, 20, 10)
3. Håkon Pedersen NOR, Gas Gas, 75 poäng (15, 18, 42)

«