»

Jerry Ahrlin
Längdskidåkare
»

Bruksvallsloppet inledde säsongen

2015-11-23

Jerry Ahriln Team Swedmount Bruksvallarna 2015
Foto: langd.se /Facebook

– Då var säsongen igång allvar. Bruksvallsloppet inledde som vanligt skidtävlandet för mig, skriver Jerry Ahrlin på sin blogg.

Det bjöds på goda förutsättningar för ett lyckat arrangemang. Från att ha varit milt och grått kom både kyla och snö lagom till tävlingsförberedelserna.
– Det är fortfarande kanonsnön vi kommer att köra på. Men vi har ju fått snö från ovan som gör att det blir bättre snökvalité och mycket finare inramning. Sen är det också bra säkerhetsmässigt med mer snö på sidan om spåret. Vi har kunnat göra de doseringar vi vill. Så det ser jättebra ut, sade banchefen Mikaela Sundbaum inför tävlingen till langd.se.

Det blev rekordmånga åkare som tog sig till startlinjen.
– Vi har aldrig haft ett lika stort startfält. Det är rekord och så är det kvalitativt bra. Väldigt roligt att vi får så bra norskar hit med Petter Northug i spetsen, avslutar Mikaela Sundbaum.

Bruksvallsloppet inleddes med 10 km för herrar respektive 5 km för damer, klassisk stil. Den stora snackisen före loppet var om vinnaren skulle köra enbart stakning på blanka skidor eller inte. Den stora stakningstrenden lutade för blanka skidor, men överraskande nog blev det ett par skidor med fästvalla som var först över mållinjen. Att de framfördes av Petter Northug var däremot kanske inte så överraskande. Men norrmannen var trots vinsten inte helt enig med sitt val.
– Det hade nog gått fortare att staka för det blir mycket fart i svängarna, sade Northug till langd.se.

Bäste svensk blev Jimmie Johnsson på andra plats. Att han skulle åka loppet utan fäste var självklart.
– För mig är det givet att staka. Egentligen åker jag det här som träning idag. Jag har varit här på läger några dagar. Min säsongspremiär är egentligen när Ski Classics startar 5-6 december i Livigno. Nu åker jag här hela helgen för att få lite fart i kroppen, berättar Jimmie för langd.se.

Fredagens 5 kilometerslopp i damklassen vanns av Charlotte Kalla på tiden 12:18.6.

Det var ett tufft startfält. Jerry Ahrlin, dagen till ära anmäld som Team Swedemount, gick i mål bara 2:06 minuter efter Northug men slutade på en 50:e plats.
– Genom åren har det varit blandade resultat och det här året blev inte resultatet alls som jag hoppades på. Tycker kroppen fungerat bra i sommar och den sista tiden, så känslan motsvarade absolut inte det jag hoppades på, skriver Jerry Ahrlin på sin blogg

Både Jerry och lagkompisen Richard Tynell valde att gå på enbart stakning i det här loppet.
– Testade extra långa stavar och åkningen blev spänd och dålig så det ångrar jag lite men samtidigt så har jag nu testat på tävling så jag vet. Nu blir det bra träning och sedan avfärd till Livigno till veckan. Jag hoppas verkligen gokänslan jag haft och har ska bära klart mycket bättre än i helgen, avslutar Jerry.

Lagkompisen Rickard Tynell slutade på en 37:e plats, 1:42.8 minuter efter segraren.
Se helgens alla resultat här.

Härligt att säsongen är igång. Lycka till i Livigno!

Team Tynell Bruksvallarna 2015
Foto: Team Tynell

«