»

Jerry Ahrlin
Längdskidåkare
»

Långloppscupen 2017 har startat

2016-12-06

Visma Ski Classics 2017
Foto: Visma Ski Classics

Långloppscupen Visma Ski Classics 2017 är nu igång. Tävlingen startade den 27:e november med en 10 kilometers prolog i Pontresina, Schweiz i form av en kombinerad teampresentation och individuellt tempolopp.

Under den gånga helgen avgjordes den första deltävlingen La Sgambeda 35km i Italienska Livigno. Iklädd Team Tynell’s färger hade Jerry Ahrlin fem varv på en 6 km lång konstsnöslinga framför sig i ett snöfattigt, men vansinnigt vackert, Livigno i Italienska alperna.

– Det blir tre stycken otroligt intressanta starter, dels med Jerry och Rikard förstås men också med Team Tynells första dam någonsin, Laila Kveli. Det blir med andra ord en historisk start för teamet imorgon, berättar Daniel Tynell på teamtynell.se.
– Med på resan som trygg servicekille och vallare har vi Fredrik Sätter. Även Lailas bror Espen är med och stöttar i testapparaten. Vi ser fram emot en härlig lördag!

Efter sin skadeperiod för några år sedan har inte Jerry Ahrlin tagit sig tillbaka till toppen igen fullt ut. Och nu som tvåbarnsfar har han nu tagit ett litet kliv åt sidan för att ge sin sambo, likväl teamkamrat i Team Tynell, Leila Kveli chansen att satsa fullt ut på skidåkningen. Jerry utförde ändå ett gott lopp och gick i mål omkring 4 minuter efter vinnaren Tord Asle Gjerdalen. Konkurrensen är tuff och Ahrlin slutade 46:a.

Lasgbeda 2017
Foto: Visma Ski Classics
 
Glädjande för oss svenska skidälskare så har Visma Ski Classics nyligen undertecknat medierättigheter med Sveriges Television. SVT började sända direkt i och med La Sgambeda i Livigno, Italien. Avtalet med SVT är den femte säsongen med en public service kanal efter norska NRK, finska YLE, tjeckiska TV och TVP.
– Vi är glada över att kunna lägga till Visma Ski Classics till vår redan starka portfölj av vintersport, sade Max Bursell Planeringschef på SVT sport till Visma Ski Classics.

David Nilsson, VD vid Visma Ski Classics, beskriver att avtalet med SVT är en viktig del av Visa Classics strategi för att nå ut till så många fans som möjligt i de viktigaste marknaderna.
– Vi är säkra på att SVT kommer att hjälpa oss att utvecklas ytterligare, och hoppas på en lång relation.

Resultat herrar, La Sgambeda 35km

1. Tord Asle Gjerdalen  NOR  1:09:59.2
2. Ilya Chernousov  RUS  1:10:00.5
3. Petter Eliassen  NOR  1:10:01.9
4. Morten Eide Pedersen  NOR  1:10:02.9
5. Bob Impola  SWE  1:10:03.7

46. Jerry Ahrlin  SWE  1:13:53.7

La Sgambeda 2017
Foto: Visma Ski Clasics

«