»

Jerry Ahrlin
Längdskidåkare
»

Marcialonga Ahrlins favorit

2016-02-08

Ahrlin Marcialonga 2016 Swedemount

Marcialonga är en tävling som genom åren passat Jerry Ahrlin väldigt bra. Innan tävlingen var Ahrlin först kvar i Livigno för några dagars förberedelse.
– Efter La Diagonela har jag nött teknik här i Livigno. Testat, analyserat och funderat, skriver Jerry på TeamTynell.

Marcialonga på 70 km går i norra Italien med start i Moena och målgång i Cavalese. Förutom själva skidloppet bjuder Marcialonga på en folkfest i ett fantastiskt vackert landskap! Banan klättrar bland häpnande bergskammar och slingrar sig genom idylliska byar.
– Marcialonga har under min långloppskarriär varit den klara favoriten. Jag gillar skarpt den stämningen som är där nere, naturen och banan som slingrar sig genom vackra italienska småbyar, berättar Jerry på TeamTynell.

Ahrlin Marcialonga 2016 Swedemount

Ahrlin Marcialonga 2016 Swedemount

– När starten gick så hade jag tre saker i huvudet. Att hålla utrustningen hel, att hålla mig högt upp i fältet och att försöka hitta tekniken och flytet i stakningen. Stakningen slet jag med första 15 km innan jag började hitta flytet och kunde slappna av på ett bra sätt, grejerna höll och jag låg långt fram för att få en så rytmisk resa som möjligt neröver dalen, fortsätter Jerry.
– När vi kom ner till bron i Molina med 7 km kvar låg jag ca 10:a vilket var någon placering längre bak än planen men samtidigt inom räckhåll för att avancera och göra en bra avslutning på loppet. Tyvärr för min del så var sista 7 km, och speciellt backen mot toppen, på tok för löst för stavarna för att jag skulle kunna avsluta riktigt bra. Är helt enkelt för dålig att åka i sådana förhållanden.

– Jag kom i mål som 12:a men tar med mig många bra saker från loppet och jobbar vidare mot nästkommande lopp och högre placeringar, avslutar Jerry. Det har varit en fantastisk resa i Alperna på många sätt och resultaten pekar uppåt vilket är skönt.

I söndags var det dags för det tyska König Ludvig Lauf.  På grund av snöbrist flyttades loppet till Österrikiska Seefeld. Här kom Jerry Ahrlin på en 20:e plats.

Se alla resultat här

Marcialonga 70 km 2016
König Ludvig Lauf 65 km 2016

Ahrlin Marcialonga 2016 Swedemount

Ahrlin Marcialonga 2016 Swedemount
Alla foton från Visma SkiClassic Facebbok

«