»

Jerry Ahrlin
Längdskidåkare
»

Visma Ski Classic 2016 är igång

2015-12-16


Foto: Visma Ski Classics

Visma Ski Classic 2016 är nu igång. Tävlingen inleddes lördagen den 5:e december med en Team Prolog på 15km i Italienska Livigno. På söndagen var det dags för den första stora tävlingen i La Sgambeda. 24 kilometer klassisk stil stod på schemat och Jerry Ahrlin debuterade som Team Tynell i sammanhanget.

Det är inte bara här hemma i Sverige som det har varit snöfattigt hittills i säsongen. Även i de Italienska alperna har det varit snårigt att få ihop snö inför tävlingarna.
– Natursnön lyser med sin frånvaro men dundrande kanoner ska säkerställa en runda på 7,5 km till nästa helg, skrev Jerry på TeamTynell inför loppet.

Ahrlin slutade på en 61:a plats på söndagen och kom i mål på 57:17 minuter, cirka 4 minuter efter segrande norrmannen John Kristian Dahl.
– För andra året i följd lyckades jag med konststycket att bli förkyld i Livigno, skriver Jerry på sin blogg.

Lagkamraten Rikard Tynell var 7 sekunder snabbare än Jerry och tog sig in som 54:a på 57:10 minuter.
– Det blev ingen superhelg för vår del. För min egen del fick jag en helt okej start men tyvärr drogs jag med i en krasch efter ca 1,5 km som gjorde att jag tappade väldigt många positioner, skriver Rikard på TeamTynell.

Bästa svenskar blev Britta Norgren, 2:a i damklassen och Fredrik Byström på en 6:e plats. Nästa tävling hålls i Tjeckiska Jizerska Padesatka söndagen den 10:e januari 2016, och då är det 50km klassisk stil som gäller.

«