»

OCR Team Swedemount
Obstacle Cource Racing
»

Guld och brons till OCR Team Swedemount

2015-10-20

Det blev ett medaljregn i olika valörer för OCR Team Swedemount under helgens OCR-VM i Ohio, USA. Teamet hade med sina 12 atleter en bred fördelning bland åldersklasserna med flera placeringar i toppen.

Banan var 16 km och bjöd förutom tuffa hinder även på ytterligare utmaningar i form av halka och frost då det var minusgrader under morgontimmarna.  

– Banan var tuff både terrängmässigt och mentalt, men hindren var vi väl förberedda för ifrån alla race i Sverige, säger Christian Jonsson.

– Terrängen var både utmanande och väldigt rolig att springa i. Mycket upp och nerför med branta backar. Man sprang där vattnet vanligtvis tog sin väg fram, berättar Alice Fagerell. Hindren tog jag ett efter ett och kände mig både väldigt säker och stark i dem. Ville absolut ha mer hinder på banan än vad som bjöds!


Foto: OCR World Championship, Facebook.

Totalt tog OCR Team Swedemount 4 medaljer, varav två guld och två brons. Laget tog även hem tre stycken 4:e placeringar och en 5:e placering. Av 12 stycken kämpande tog alltså laget hem 9 placeringar i topp 5! 

Ett av gulden togs av Sara Trolte.
– Älskade loppet! Banan var tuff med mycket backar både upp och ner vilket passade mig då jag kände mig stark, berättar Sara efter loppet.

Dermot Fitzpatrick tog guldmedalj nummer två. Bronsmedaljer fick Linda Holmström och Andreas Tjärnberg. Snabbaste tiden i laget fick Peter Autio som med sina 1:56:35 kom på en 4:e plats i herrklassen 30-34 år. Se alla placeringar och tider nedan eller sök via resultatlistan.

Bortsett från placeringar och tider bjöd OCR Team Swedemount på en härlig kämparglöd och laganda.

–VM har verkligen varit en fantastisk upplevelse på så många plan, alltifrån nyfunna vänner för livet till att energitömma sig till max två dagar i rad. Att dessutom ha förmånen att få göra detta i en internationell kontext tillsammans med världens bästa atleter i OCR är bara en obeskrivlig upplevelse, säger Christian Jonsson.

Att det var en god stämning kring arenan råder det inga tvivel på.

– Folk längst med banan var härliga och hejade på. Det gav mycket energi. Blev många high fives längst med vägen. Älskar att kunna peppa varandra, säger Sara Trolte.

Laget reser nu hem till Sverige med många positiva erfarenheter och lärdomar inför nästa år.

– Tjejerna jag sprang emot är i världsklass, superstarka i löpningen. Jag kände mig själv stark i löpningen på de flacka delarna men också serpentinstigarna nerför, berättar Alice Fagrell. Min uppladdnings har varit mycket intervaller, samt några pass backintervaller. Ska lägga till ett längre terrängpass samt backintervaller tidigare in på säsongen för att ge dem en större match inför nästa år!

– Nästa år vill jag träna mer löpning och mer greppstyrka plus hinderteknik. Känner mig fortfarande som ett blåbär inom OCR och inser att jag har mycket kvar att lära, säger Sara Trolte. 

Resultat

Damer

18-24 år
4:a Isabell Englund 2:42:50

25-29 år
1:a Sara Trolte 2:21:03
4:a Alice Fagrell 2:38:57

35-39 år
3:a Linda Holmström 2:48:08

Herrar

25-29 år
5:a Christian Jonsson 2:05:42

30-34 år
4:a Peter Autio 1:56:35

35-39 år
1:a Dermot Fitzpatrick 2:01:33
3:a Andreas Tjärnberg 2:08:10

40-44 år
14:e Adam Egerblom 2:26:56

45-49 år
11:a Tomas Lepp 2:54:14

«