»

OCR Team Swedemount
Obstacle Cource Racing
»

Laddar inför OCR-VM

2015-10-06


Foto: Adam Egerblom (närmast) OCR Team Swedemount

VM, OCR World Campionship 2015, går av stapeln om två veckor i Ohio, USA. I år skickar OCR Team Swedemount ett lag med hela 12 duktiga atleter. Lagledare är Adam Egerblom. Det är inte bara OCR Team Swedemount som sänder fler deltagare, utan hela tävlingen har ökat med fler platser att ansöka. Totalt kommer omkring 50 svenskar finnas på plats i år.

Alla i laget springer samma bana, men tävlar i olika klasser. Årets tävlingsbana är än så länge inte avslöjad, men den lovas vara både tuffare och längre är förra årets 14 km. Antalet hinder har ökat med 10 stycken, till totalt 45 stycken. Bland annat kommer ett svenskt hinder från Toughets finnas med längs banan.
– Vi vet att banan förutom alla hinder är extremt kuperad, så man behöver klättra både uppför och nedför. Så om man är stark i backar har man en stor fördel, berättar Homan Elfström team manager OCR Team Swedemount.

Tiden inför VM har naturligtvis bestått av förberedelser både vad gäller träning och mat. Laget tränar mycket individuellt, bland annat löpträning och intervallträning. När de tränar tillsammans är det teknikträning som gäller.
– Men den bästa träningen får man genom att delta i tävlingar. Våra atleter har deltagit i ett tiotal lopp under våren och sommaren, berättar Homan.

Att ge kroppen bra bränsle är också en viktig del av förberedelserna. De flesta i laget gör en kolhydratuppladdning några dagar innan tävlingen. Hur långt innan är helt individuellt, men 2-3 dagar är vanligt. Salter är också bra att fylla på, då kroppen gör sig av med mineraler genom svetten när den arbetar. 
– Att ha bra energi i kroppen kan vara avgörande om du ska orkar pressa dig det där sista som gör att du kan komma någon minut snabbare, säger Homan Elfström.

Vi på Swedemount önskar naturligtvis laget lycka till i USA!


Foto: Homan Elfström team manager OCR Team Swedemount

«