»

Petter Mazzetta
Professionell fallskärmshoppare
»

Extremsport – att utmana naturlagarna

2016-06-01

Petter Mazzetta skydiving

Vi välkomnar Petter Mazzetta, professionell fallskärmshoppare och extremsportsutövare, som testteam på Swedemount.
Petter har flertalet guld- och silvermedaljer från SM-tävlingar, men även europarekord och världsrekord i olika discipliner inom fallskärmshoppning.

Petter beskriver arbetet som professionell fallskärmshoppare och extremsportsutövare som både otroligt givande och spännande. Men det kräver även en hel del arbete för att få ihop det hela angående träning, planering för projekt och sponsormöten.
– Samtidigt måste man hela tiden kunna vara aktiv och uppdaterad i social media för att lättare kunna få uppdrag. Ingenting i min karriär har skett över en natt och ingenting har kommit gratis. Hårt arbete med bokstavligen blod, svett och tårar är ingrediensen för att ta sig där jag hamnat idag, säger Petter Mazzetta.

Som professionell fallskärmshoppare krävs det att man håller sig i toppform. Att kunna står på kanten av ett berg eller på meden av en helikopter och inte känner någon nervositet.
– Att kunna befinna sig i ett ögonblick som motsäger allt vad naturens lagar är men ändå känna fullkomlig kontroll är för mig en fantastisk känsla som jag aldrig känt i något annat sammanhang. Det som gör mitt yrke fantastiskt och det som driver mig att fortsätta, säger Petter Mazzetta.

Petter Mazzetta

«