»

Pontus Tidemand
Rallyförare
»

En andraplats för Pontus i Polen

2017-07-11

Foto: www.facebook.com/PontusTidemand

Pontus Tidemand stärker sin position som mästerskapsledare. Efter fyra raka VM-segrar blev det ännu en pallplats för honom i Rally Poland – ett av världens snabbaste rallyn.

När tävlingen drog igång ordentligt på fredagen stod regnet som spön i backen och sträckorna blev snabbt leriga och hala med vattenfyllda spår.

Tidemand tog ledningen på tävlingens första sträcka, men på det svårbemästrade underlaget försökte han hitta balansen mellan tempo och säkerhet för att inte äventyra ett bra slutresultat. Ole Christian Veiby, gick upp i täten och de två inledde en spännande kamp där bara sekunder skiljde dem åt.

På lördagen fortsatte fighten och Veiby höll hårt i sitt övertag medan Pontus och hans co-driver Jonas Andersson flåsade honom i nacken samtidigt som de undvek att ta risker. De skruvade upp tempot och tog ett par sträckvinster men längre än så kom de inte förrän en punktering grusade planerna.

Foto: www.facebook.com/PontusTidemand

– Det gick undan där ute, säger Pontus. Vi gasade på för fullt där det var möjligt, men totalt sett gick vi inte på maxkapacitet eftersom vi klarade oss utan missar. När man ligger alldeles på gränsen är de där misstagen oundvikliga. Punkteringen var självklart trist, särskilt som vi hade en riktigt bra känsla innan. Men vi gjorde vårt jobb och fokuserade istället på de värdefulla poängen vi var här för att hämta.

På söndagen lyckades Tideman halvera Veibys försprång genom att vara snabbast på alla sträckor utom en och tar sammanlagt med sig tio sträcksegrar utöver andraplatsen.

– En andraplats är bra för mästerskapet och vi har helt klart haft en övervägande positiv tävling. Bilen har varit perfekt tack vare SKODA-teamet och Jonas gör alltid ett fantastiskt jobb med noterna. I det här läget är givetvis poängen betydelsefulla men jag ser det också i ett större perspektiv. Körningen på de här tuffa vägarna har gett träning inför kommande år och jag är glad att vi får med oss en bra erfarenhet. Jag är också imponerad av Ole Christians insats den här helgen. Jag visste att han var snabb men nu tog han det till en ny nivå, säger den ödmjuke värmlänningen.

Det här var Pontus femte deltävling. Han har två kvar i serien och näst på tur är Tysklands VM-rally den 17-20 augusti.

Foto: www.facebook.com/PontusTidemand

«