»

Pontus Tidemand
Rallyförare
»

Ny co-driver för Pontus Tidemand

2015-12-07

Pontus Tidemand

Pontus Tidemand har haft en strålande debutsäsong för SKODA Motorsport under 2015. Nu laddar Pontus Tidemand vidare mot 2016 och tillsammans lägger de fokus på VM.

Nytt för nästa säsong är att Emil Axelsson kliver åt sidan och Jonas Andersson tar plats i kartläsarstolen. Emil har fått nya uppdrag och ersätts av den VM-rutinerade Jonas Andersson, som precis som Pontus är värmlänning.
– Emil och jag har haft ett kanonår och hans kunskap har varit en viktig faktor i den framgång vi haft så givetvis är det tråkigt att det slutar här. Samtidigt är jag väldigt glad över att Jonas med sin stora erfarenhet intar högerstolen och jag ser fram emot vårt samarbete. Jag önskar Emil allt gott i framtiden, säger Pontus.

Även Emil Axelsson är nöjd med det gångna året och spänd inför nästa kliv i karriären.
– Det har varit ett fantastiskt år där vi levererat över förväntan. Det är nu dags för nästa steg i vår utveckling och därför lämnar jag plats åt en ny kartläsare. Jag vill tacka alla inblandade och önskar ett stort lycka till under 2016, säger han.

Jonas Andersson är ingen nybörjare i rallyvärlden. 2002 började han som co-driver åt P-G Andersson i SM och NM. Nordiska mästerskapet vann de samma år och SM-guld tog de året efter.

2004 debuterade de i Junior-VM, vilket de vann två gånger, och de hann även skaffa sig ytterligare erfarenhet från VM innan de avslutade sitt samarbete 2008.

2009 slog sig Jonas ihop med norrmannen Mads Østberg och förutom att tillsammans ta två NM-guld, har de skördat stora framgångar i Rally-VM under de senaste åren.

Med gedigen erfarenhet i ryggen, blickar Jonas nu fram emot ett nytt kapitel i sin karriär.
– Jag behövde nya utmaningar och när platsen hos Pontus blev ledig så passade det perfekt. Nu gläder jag mig till att hoppa in i bilen och börja jobbet med Pontus. Jag har känt Pontus i många år och ser det som en fördel när det kommer till att snabbt hitta rätt teamwork. Vi kommer självklart att gå för guld 2016, jag ser oss tveklöst som starka kandidater så det här ska bli kul, säger Jonas.

Jonas Andersson ny kartläsare för Pontus Tidemand
Foto: Jonas Andersson, från Sveriges radio

«