»

Pontus Tidemand
Rallyförare
»

Tidemand ok efter krasch i Finland

2016-08-04

Pontus Tidemand i Rally Finland

I helgen avgjordes Rally Finland, en tävling som även kallas för rallyts Formel 1 och är den mest fartfyllda utmaningen i Rally-VM.
– Det är som banracing på några av världens snabbaste grusvägar i skogen, säger Pontus Tidemand.

Pontus Tidemand och co-drivern Jonas Andersson var på väg mot andraplatsen i WRC 2 när tävling slutade med en krasch på allra sista sträckan.

Efter en kort öppningssträcka på torsdagen låg de fyra i sammandraget. De körde snabbt upp sig från fjärde till tredje plats under fredagen och hamnade i en jämn kamp om andraplatsen med finländaren Teemu Suninen. Esapekka Lappi, lagkamrat i SKODA Motorsport, tog täten.

Den spännande kampen fortsatte på lördagen, då Pontus och Suninen turades om att ta och ge sekunder för varje sträcka. På söndagen lade Pontus in en extra växel och satte ordentlig press på konkurrenten. Han tog tre sträcksegrar i rad och inför den sista sträckan hade Suninen bara 3,8 sekunder tillgodo.

Tidemand ok efter krasch i Rally Finland
Foto: pontustidemand.se

Det var här tävlingen slutade abrupt för Tidemand, som efter att kommit ut i löst grus i en kurva kraschade in i ett träd och blev liggande på sidan. Men till vår stora glädje klarade sig både Pontus och Jonas oskadda!

– Den här gången fungerade det inte hela vägen. På den sista etappen kom vi över ett krön och in i en höger kurva, där det fanns en hel del löst grus. Vi kom lite för fort, gick utanför, slog i den bakre delen av bilen och sedan det var snabbt game over. Vi är båda ok, men det är en sådan besvikelse, särskilt med tanke på den position vi var i. Vi är så ledsna för laget, skriver Pontus på sin Facebook.

– Vi går miste om mästerskapspoäng här, men vi laddar om och kommer tillbaka starkare i Tysklands VM-rally om några veckor, avslutar Pontus.

Rally Deutschland går i Trier, 18–21 augusti.

Pontus Tidemand Rally Finland
Foto: Pontus Tidemand Facebook

«