»

Pontus Tidemand
Rallyförare
»

Tuff terräng väntar i Rally Argentina

2017-04-26

Pontus Tidemand test team on Swedemount

Nu väntar VM-deltävling nummer tre och Rally Argentina. Trots att Pontus gör debut i rallyt, har han sikte på att ta hem max antal poäng och är ordentligt laddad för uppgiften. Med två segrar av två möjliga hittills och delad mästerskapsledning har Pontus Tidemand fått en solklar start på sin WRC 2-säsong.

Den svenska SKODA-duon inledde WRC 2-säsongen med seger i Rally Sweden och en månad senare stod de som segrare i det mexikanska VM-rallyt - även det ett rally som Pontus gjorde debut i. Toppresultaten ger dem lika många poäng som sin EVEN Management-kollega Andreas Mikkelsen och de båda ekipagen delar just nu ledningen i mästerskapet.
– Vi har skaffat oss ett bra utgångsläge med två segrar i rad, men fighten kommer att trappas upp ju längre in på säsongen vi kommer. Det är inga större glapp i den totala ställningen och snart är det dags för den första av de tre obligatoriska tävlingarna, vilket kommer att sätta allt på sin spets. Målet för den här helgen är att stärka vår position inför vad som komma skall. Det blir en stor utmaning men vi är redo att kämpa för vinst, säger Pontus, som i vanlig ordning har sällskap av kartläsaren Jonas Andersson i högerstolen.

I Rally Argentina väntar ännu en unik utmaning med grusvägar som inte liknar några av VM-seriens övriga grusvägar. Basen ligger i Villa Carlos Paz, belägen 70 mil nordväst om Buenos Aires. Området bjuder på stora kontraster i miljöerna.

Tävlingen startar med en publiksträcka i Córdoba på torsdagen och fortsätter på mjuka och sandiga vägar i Santa Rosa de Calamunchita-dalen och når så småningom bergskedjan Traslasierra med sitt steniga månlandskap och smala vägar. Kontrasterna kräver att förarna är kvicktänkta och har förmågan att snabbt anpassa körstilen till underlaget.

– Att hitta balansen mellan tempo och uthållighet tror jag kommer att vara en nyckelfaktor, förklarar Pontus. Det gäller att ta sig igenom med bilen hel och jag har förstått att det är en av de största svårigheterna på de här vägarna där det finns konstant risk att köra på något. Stenar dras upp i ytan och även de mest jämna vägarna har grova och knaggliga sektioner. Det finns också risk för dimma och sämre väder i bergen och då blir noterna allt viktigare, särskilt eftersom det blir min första gång här, så vi ska göra ett grundligt jobb med rekognoseringen.

Rally Argentina avgörs mellan torsdag 27 april och söndag 30 april. 

Pontus Tidemand drives Skoda

«