»

Pontus Tidemand
Rallyförare
»

Värmer upp på ŠKODA’s hemmaplan

2016-04-27

Swedemount Pontus Tidemand kör SKODA

Sedan Rally Sweden i februari har Pontus Tidemand legat i hårdträning, testat och förberett för resten av säsongen. Och nu är det äntligen dags att hoppa in i tävlingsbilen igen. Till helgen värmer Pontus Tidemand med kartläsare Jonas Andersson upp inför VM i den tjeckiska mästerskapstävling Rally Šumava Klatovy.

– De senaste månaderna har jag verkligen sett fram emot att få tagga till och komma in i tävlingsrytmen igen, säger Pontus. Vi kör det här rallyt först och främst för att få träning på asfalt och få lite tempo i kroppen igen, men det är också både kul och viktigt att få tävla inför de tjeckiska fansen som supportar ŠKODA-teamet i alla mästerskap.

Rally Šumava Klatovy är den första deltävlingen av sex i det tjeckiska rallymästerskapet. Tävlingen är känd för att både vara spektakulär för åskådarna och utmanande för deltagarna. De 12 specialsträckorna på omkring 150 kilometer är tekniska och varierande i sin karaktär och kommer med all sannolikhet göra skäl för sitt rykte.

Det var här som ŠKODA tävlingsdebuterade och vann med sin nya Fabia R5 förra året. Då kördes den av Jan Kopecký. Tjeckien har många förare som är imponerande snabba på asfalt i hemlandet och Kopecký är förmodligen snabbast av dem alla. Kopecký kommer också starta under ŠKODAs flagg i helgen, i en likadan R5:a som Pontus.

– Han är enastående på den här typen av vägar så det blir riktigt spännande att få mäta sig mot honom utan att behöva tänka på resultat, samtidigt som det här blir ett bra test för oss inför de VM-tävlingar som väntar framöver, säger Pontus.

Efter den tjeckiska tävlingen står 2016 års VM-runda på tur för Pontus och Jonas. Mellan den 19 och 22 maj är det dags för Rally Portugal.

«