.

Swedemount till Mount Everest

Tre expeditioner på väg mot toppen

Swedemount är på väg upp mot Mount Everest's topp. Det har länge varit en stor målsättning för varumärket Swedemount att nå världens tak, och nu är vi äntligen på väg. Bland våra samarbetspartners hittar ni tre olika expeditioner som under våren 2012 försöker bestiga Mount Everest i Swedemountkläder.

Låt oss presentera; expedition Johanna Eneling, expedition 4everest och expedition Paul Kepczynski

 

Expedition Johanna Eneling

Johanna är en 30-årig läkare som under våren 2012 kommer att delta i en expedition på sydsidan av Mount Everest. Hon lämnade Sverige den 21 mars och räknar med att vara tillbaka i början av juni.

Självklart kommer hon att bestiga toppen med hjälp av Swedemounts kläder och utrustning. Planeringen har pågått länge. Delmål och dagsetapper är preliminärbokade sedan långt tillbaka. In i det sista har ett stort och ansvarsfyllt arbete pågått med att förbereda kroppen för den ultimata utmaningen.

Läs mer om Johannas expedition »

 

Expedition 4everest

Expedtion 4everest består av fyra motiverade, beslutsamma killar som aldrig ger upp. De träffades för tio år sedan genom värnplikten och har sedan dess hängt ihop på en hel del äventyr. Gruppen består av Jesper Hartelius - inköpschef på SEFA Byggnads AB, Thomas Eriksson - polis i Gävle, Alexander Riddermark - egenföretagare i Stockholmsområdet och Gabriel Westin - jurist vid Advokatfirman Vinge. De startar sin långa resa mot Mount Everest den 1:a april. Då går flyget från Sverige. Sedan följer ett noggrant planerat program för kampen mot världens högsta topp.

Läs mer om 4everest's expedition »

 

Expedition Paul Kepczynski

Paul Kepczynski jobbar som IT-konsult på Kerfi i Stockholm sedan 13 år tillbaka. På fritiden ägnar han sig bland annat åt klättring, löpning och skidåkning. Passionen för bergsklättringen har han haft sedan barnsben, men det var i mitten på åttiotalet som den tog fart på ett mer seriöst plan. Paul planerar att bestiga Mount Everest nu i vår, och i kläduppsättningen är Swedemount självklart väl representerade. Den 7:e april lämnar han Sverige för att ta sig till Base Camp på 5100 meters höjd. Därefter väntar en lång och noggrant planerad färd mot toppen. Paul förbereder sig med fyra träningspass per vecka, varav tre går ut på att avverka 1 000 höjdmeter per tillfälle. Det fjärde passet är ett långpass, exempelvis löpning i 1,5 till 3 timmar. Under ”vilodagarna” kör han styrketräning. Go Paul!

Läs mer om Pauls expedition »